-
BIST 100
16074,63%0,75
-
DOLAR
44,21% 0,09
-
EURO
50,91% 0,09
-
GRAM ALTIN
7107,73% -0,01
-
Ç. ALTIN
11509,84% -0,23
VETERİNER YOL KONTROL VE DENETİM İSTASYONLARININ ÜÇÜNCÜSÜ ANKARA'DA AÇILIYOR
VETERİNER YOL KONTROL VE DENETİM İSTASYONLARININ ÜÇÜNCÜSÜ ANKARA'DA AÇILIYOR
TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI:
"(VETERİNER YOL KONTROL VE DENETİM İSTASYONLARIYLA) KAYDA GİRMEMİŞ YA DA AŞILAMA PROGRAMINA DAHİL EDİLMEMİŞ VEYA HERHANGİ BİR HASTALIK TAŞIMASI DURUMUNDA BUNU TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINA YAYMA POTANSİYELİ OLAN HAYVAN TAŞIMALARINI KONTROL ALTINA ALACAĞIZ"
"BU VE BENZERİ TEDBİRLERLE ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN SON DERECE BÜYÜK BİR PROBLEM OLAN HAYVAN HASTALIKLARINI DA ENGELLEMİŞ OLACAĞIZ"
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, veteriner yol kontrol ve denetim istasyonlarıyla hayvan taşımalarını kontrol altına alacaklarını belirterek, "Bu ve benzeri tedbirlerle ülke ekonomisi için son derece büyük bir problem olan hayvan hastalıklarını da engellemiş olacağız." dedi.
Bakan Yumaklı, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yapımı devam eden veteriner yol kontrol denetim istasyonunda yaptığı değerlendirmede, "Hayvancılık Yol Haritası"nın en önemli başlıklarından birisinin de hayvan hastalıklarıyla mücadele olduğunu söyledi.
Çalışmalar kapsamında aşılama periyotlarının değiştirilmesinden yoğun aşılama programlarına kadar bir dizi tedbir uyguladıklarını dile getiren Yumaklı, "Bunun sonuçlarını da almaya başladık. Geçen yılla bu yıl arasında şap hastalığının görülme oranı yüzde 53 düşmüş durumda, bu da bizim için büyük bir başarı ve sonuç oldu." ifadesini kullandı.
Bakan Yumaklı, yol haritasının önemli konularından birisinin de veteriner yol kontrol ve denetim istasyonları olduğuna dikkati çekerek, bu istasyonların ilkinin Erzurum'da, ikincisinin Elazığ'da açıldığını anımsattı. Kayseri, Mersin ve Çankırı'da yol denetim istasyonu çalışmalarının devam ettiğinin altını çizerek şunları kaydetti:
"Yol denetim noktalarıyla kontrolsüz hayvan hareketlerinin engellenmesini amaçlıyoruz. Bunu yaptığımız zaman her halükârda kayda girmemiş ya da aşılama programına dahil edilmemiş veya herhangi bir hastalık taşıması durumunda bunu Türkiye'nin dört bir yanına yayma potansiyeli olan hayvan taşımalarını kontrol altına alacağız. Bu konuda da hakikaten büyük bir başarı sağlandı. Biz istiyoruz ki hayvan hareketleri istenilen tarzda gerçekleşsin. Aşılama programlarına uymuş, gerekli mercilerden izinleri alınmış, hastalık açısından herhangi bir risk taşımayan ve nereden çıkıp hangi noktaya ulaşacağı belli olan hayvanların hareketi gerçekleşsin. Biz inanıyoruz ki bu ve benzeri tedbirlerle ülke ekonomisi için son derece büyük bir problem olan hayvan hastalıklarını da engellemiş olacağız."
Yumaklı, birçok ilin kesişim noktasında yer alan Elmadağ'da yapımı devam eden veteriner yol kontrol ve denetim istasyonun bir ay içerisinde hizmete açılacağını bildirdi.
Ankara,Tarım Bakanlığı
belediye365.com
İzmir’de Muhtarlarla Koordinasyon Güçlendi: 49 Bin Başvuruya Çözüm
Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde
Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak
Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi
DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri
Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu
Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor
Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem
İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele
Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı
DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!
ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ
ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI
Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor
CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması
ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ
ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ
Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni
Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı
ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim
Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu
ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim
Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz
Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu
ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE
ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR
İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler
Yükleniyor



