• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,06% 0,08
  • EURO

    51,17% -0,15
  • GRAM ALTIN

    7315,80% 0,56
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU İZMİR’DE…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU İZMİR’DE…

BELEDIYE365 27.10.2023 21:15:07 0
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU İZMİR’DE…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek ve İzmir’i yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak olan İzmir-Ankara YHT yapım çalışmalarının etaplar halinde devam ettiğini belirterek, “Projemizi inşallah 2027 yılı içerisinde hizmete açacağız” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir Valiliği’nde düzenlenen il koordinasyon toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. İzmir’in ihtiyaçlarının masaya yatırıldığı koordinasyon toplantısıyla ilgili olarak Bakan Uraloğlu, “İzmir’i daha ileri taşıyacak projeler için neler yapacağımızı görüştük” dedi. Uraloğlu, basın açıklamasında son 21 yılda hiçbir zaman durmadan istikrarla yatırımlara devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Azimle çalışarak dev projeleri tek tek hizmete aldık. Ülkemizin itibarını uluslararası arenada yükselten birçok mega projede Bakanlığımızın imzası var. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz her bir proje; üretim olmuş, istihdam olmuş, refah olmuş, huzur olmuştur. Cennet mekan Yavuz Sultan Selim Han’ın 8 yıla 80 yıllık hizmet sığdırması gibi, bizlerde 21 yıla 100 yıllık işler sığdırdık. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüleri, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdik” diye konuştu. İzmir’in ulaşım ve iletişim altyapısının gelişmesine ayrı bir özen gösterdiklerini belirten Uraloğlu, İzmir’in geçmişten bugüne Türkiye’nin batı dünyasına açılan en önemli kapılarından biri olduğunu söyledi.

 

İZMİR’E 122 MİLYAR 355 MİLYON LİRA YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK

Bakan Uraloğlu, İzmir’in bölünmüş yol uzunluğunu 430 kilometreden 966 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 367 kilometreden 985 kilometreye çıkardıklarını, toplam uzunluğu 55,5 km olan İzmir Çevre Yolunu etaplar halinde tamamlayarak ve Konak tünelini açarak İzmirlilere şehir içi trafiğinde rahat bir nefes aldırdıklarını kaydederek, son 21 yılda İzmir’in iletişim ve altyapısına toplam 122 milyar 355 milyon lira yatırım yaptıklarını açıkladı. Uraloğlu, İzmir’e yapılan yatırımlarla ilgili şöyle konuştu:

“İzmir-İstanbul Otoyolu'nu tamamlayarak yaklaşık 8,5 saat süren yolculuk süresini 3,5 saate indirdik. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nu açtık. Bu otoyol projemiz kapsamında inşa ettiğimiz çelik arkeolojik köprü, Neonteikhos Antik Kenti'ne giden yolun ve çevresindeki tarihi eserlerin korunmasını sağlaması yönünden Dünyada ilk ve tek uygulama örneği oldu. Bu atılımda da yine Bakanlığımızın imzası olmasından gurur duyuyoruz. Bir zamanlar sürücülerin korkulu rüyası olan Sabuncubeli’ni, Sabuncubeli Tüneli’ni açarak aştık ve İzmir-Manisa arası ulaşım süresini 15 dakikaya indirdik.”

 

ANKARA-İZMİR YHT PROJEMİZİ İNŞALLAH 2027 YILINDA HİZMETE AÇACAĞIZ

Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek ve İzmir’i yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak olan İzmir-Ankara YHT projesinin yapımının etap etap devam ettiği bilgisini vererek, projenin tamamlanacağı tarihe ilişkin olarak “Projemizi inşallah 2027 yılı içerisinde tamamlayarak açacağız. Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nin tamamlanması ile ilk etapta günlük karşılıklı 8 tren seferine göre yıllık olarak; zaman, enerji ve bakım maliyetleri gibi kalemlerden yaklaşık 1,1 milyar lira tasarruf sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Bakan Uraloğlu, ayrıca  İzmir’i Akdeniz’e bağlayacak otoyolun Aydın-Denizli kesiminin önemli bir bölümünün önümüzdeki günlerde, tamamının ise 2024 yılında bitirileceğini açıkladı.

 

İZBAN, 50 KM’LİK ALİAĞA-BERGAMA KESİMİNİN DE İLAVE EDİLMESİ İLE TOPLAM 186 KİLOMETRELİK BİR GÜZERGÂHTA HİZMET VERECEK

Bakan Uraloğlu, İZBAN’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiklerini hatırlatarak, “İZBAN, kuzeyde Aliağa’dan güneyde Selçuk’a kadar uzanan 136 kilometrelik bir güzergâhta hizmet veriyor. 50 km’lik Aliağa-Bergama kesiminin de ilave edilmesi ile 186 km’ye çıkacak. Burada yeri gelmişken belirteyim İZBAN, yerel yönetim, merkezi hükümetin işbirliğiyle örnek gösterilen bir proje. Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından ödüle de layık görüldü. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğindeki AK Parti Hükümetleri olarak vatandaşımıza hizmet noktasını esas aldık. Hiçbir ayrım yapmadan hizmetlerimize devam ediyoruz” diye konuştu. 

 

BELEDİYECİLİKTE BAŞARININ YOLU HALKLA İÇ İÇE OLMAKTAN GEÇİYOR

Bakan Uraloğlu, Türkiye’yi geleceğe taşımak ve çağın her türlü ihtiyacına cevap veren dört başı mamur şehirler inşa etmenin kendilerinin öncelikli görev ve sorumlulukları arasında yer aldığını belirterek, belediyecilikte başarılı olmanın yolunun ise halkla iç içe olmaktan geçtiğini kaydetti. Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu noktada AK Parti hükümetleri ve belediyeleri döneminde hayata geçen icraat ve hizmetler de bu anlayış ve istikamet üzeredir. Biz istiyoruz ki AK Parti belediyeciliğinden İzmir de yeterince yararlansın. Hiç şüphesiz belediyecilikte başarılı olmanın yolu halkla iç içe olmaktan geçiyor. Birlikte hareket ederek, taşın altına birlikte elimizi koyarak İzmir’i hak ettiği noktaya getirebileceğimize inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü ve tüm İzmirli vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Canı gönülden inanıyorum ki hep birlikte hem ülkemizi hem de İzmir'i daha da ileriye taşıyacak projelerde bir araya gelerek, ülkemizin kalkınması yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com

Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde

Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak

Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi

DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri

Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu

Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor

Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem

İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Yükleniyor

loading

Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14