• BIST 100

    9520,22%-1,71
  • DOLAR

    39,35% 0,48
  • EURO

    45,64% 1,41
  • GRAM ALTIN

    4283,58% 1,43
  • Ç. ALTIN

    6870,40% 1,67

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ FOÇA BELEDİYE BAŞKAN VE MECLİS ADAYLARINI TANITTI

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Foça Belediye Başkan adayı ve meclis üyelerini Reha Midilli Kültür Merkez'inde yapılan halk toplantısı ile tanıttı.

Gündem 19.02.2024 16:15:00 0
TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ FOÇA BELEDİYE BAŞKAN VE MECLİS ADAYLARINI TANITTI


Türkiye Komünist Partisi(TKP) İzmir’in Foça İlçesi’nde 31 Mart 2024 seçimleri için Belediye Başkan ve meclis üyesi olarak belirlediği adaylarını düzenlediği halk toplantısı ile tanıttı. Toplantıda TKP’nin, adaylarıyla tüm Türkiye'de yola çıktığı, komünist belediyecilik anlayışıyla ve zübüklerden kurtulma hedefiyle yönetimlere talip olduğu açıklandı.
ÜLKEDE SİYASİ PARTİLERDEN KAYNAKLANAN BİR BIKKINLIK HALİ VAR
Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya TKP Merkez Komitesi Üyesi Savaş Sarı, Belediye Başkan Adayı Dr. Cem Gönenç, İlçe örgütü üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İlk konuşmayı yapan Savaş Sarı geçtiğimiz yıl yapılan genel seçim sonuçlarının bir bıkkınlık hali yarattığını, bunun sadece iktidardan dolayı değil diğer siyasi partilerden de kaynaklandığını söyledi. Savaş Sarı;” Bir bıkkınlık hali içindeyiz Türkiye’de. Bunun bir boyutu genel seçim yaşadık, o genel seçime dair Türkiye toplumunda da, bizlerde de bir beklenti vardı. O beklentinin karşılanamaması her kes açısından bir bıkkınlık duygusu yarattı. Bu sadece AKP ve merkezi hükümetle sınırlı değil. Siyasete dair bir yıkım duygusuna sahibiz. Türkiye'de seçimlerde çok sık kullanılan bir ifade vardır. Artık Yeter. Bu seçimde bizdeki bıkkınlığın ifadesi olarak artık yeter diyeceğiz. AKP’nin 20 yıldan fazla iktidarını sürdürmesinin bizce başlıca üç sebebi var. Biri Türkiye'nin uluslararası sermayeyle ilişkileri. İkincisi dinin istismar edilerek laikliğin ayaklar altına alınması. Üçüncüsü partilerin özellikle ana muhalefet partisinin durumu. Değişim vaadiyle gelinen nokta bir yerlerde kulis faaliyetleri, bir yerlerde adaylık pazarlıkları, koridorlarda başkan yardımcılıkları, para hesapları vesairenin döndüğü ve kimsenin bir şekilde neyin tartışıldığını ve neyin pazarlığının yapıldığını anlayamadığı, Türkiye halkının yada memleketin ve kendilerinin dahi gündeme dair bir şey konuşmadığı bir siyaset tablosuyla karşı karşıyayız” dedi.


KOMÜNİST BELEDİYECİLİK İLKELERİYLE YÖNETECEĞİZ
İkinci konuşma için kürsüye gelen TKP Foça Belediye Başkan Adayı Dr. Cem Gönenç 26 yıldır Foça’da yaşadığını halkın karşısına daha çok doktor olarak çıktığını söyledi. Cem Gönenç; “Öncelikle belediyeyi partimizin genel ilkeleri doğrultusunda yöneteceğimi belirteyim. Kendilerini yerel seçimde seçeneksiz sananları, toplumdaki AKP karşıtı direnci bir kez daha istismar ederek, halkı sahte çözümler peşinde sürüklemeye hazırlananların piyasa ve rant ilişkilerini kaçınılmaz kader olarak gösterenlerin karşısına komünist belediyecilik ile çıkacağız. Foça'da bir aday bolluğu yaşadık. Bir partiden 19 belediye başkan aday adayı çıktı. başka partilerden üçer dörder aday çıktı. Bunu bir demokrasi şöleni olarak, demokratiklik olarak lanse ettiler. Ben bu durumda başkan adayı olan insanların vatan millet aşkıyla, vatana hizmet etme aşkıyla bu işi yaptıklarına kesinlikle inanmıyorum. Partimizde ise böyle olmadı. Partim 26 yıldır burada yaşadığımı, doktor olmamı, bölgenin sorunlarına hakim olmamı göz önünde bulundurarak beni önerdi. Sağ olsun ilçedeki arkadaşlarımda  bu yönde karar verdiler. “ dedi.
Cem Gönenç; içme suyundan, kanalizasyona, doğal gazdan tekne bağlama yerlerine, gençler, emekliler, kadınlar ve Foça halkı için gerçekleştirecekleri sosyal alan ve eğitim faaliyetlerine kadar onlarca projeyi katılımcılara aktardı.
Son bölümde Foça Belediye Meclis Üyeliği için aday gösterilen Aysun İnan, Mümtaz Moröy, Şule Tublek ve Mustafa Atılay Özkan sahneye davet edilerek halka tanıtıldılar.
Seyfi GÜL

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Başkan Tugay: Kamu alanının özel mülkiyete verilmesine izin vermeyeceğiz

Kolombiya ile İzmir arasında kardeşlik ilişkileri gelişecek

İzmir'den şölen havasında turnuva

İzmir Bornova’da öğretmenler Günü özel etkinliklerle kutlandı

İzmirli kadınlar şiddete karşı 'tek yürek'

Siyah gelinlikle 'şiddet' farkındalığı

İzmir Bornova'ya Eskişehir'den çifte ödül

Maden ihracatçıları 2025'e yeni projelerle girecek

Yükleniyor

Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2