9948,51%5,78
39,81% -0,22
46,84% -0,04
4220,25% 0,48
6644,83% -1,42
Türkiye Komünist Partisi(TKP) İzmir’in Foça İlçesi’nde 31 Mart 2024 seçimleri için Belediye Başkan ve meclis üyesi olarak belirlediği adaylarını düzenlediği halk toplantısı ile tanıttı. Toplantıda TKP’nin, adaylarıyla tüm Türkiye'de yola çıktığı, komünist belediyecilik anlayışıyla ve zübüklerden kurtulma hedefiyle yönetimlere talip olduğu açıklandı.
ÜLKEDE SİYASİ PARTİLERDEN KAYNAKLANAN BİR BIKKINLIK HALİ VAR
Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya TKP Merkez Komitesi Üyesi Savaş Sarı, Belediye Başkan Adayı Dr. Cem Gönenç, İlçe örgütü üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İlk konuşmayı yapan Savaş Sarı geçtiğimiz yıl yapılan genel seçim sonuçlarının bir bıkkınlık hali yarattığını, bunun sadece iktidardan dolayı değil diğer siyasi partilerden de kaynaklandığını söyledi. Savaş Sarı;” Bir bıkkınlık hali içindeyiz Türkiye’de. Bunun bir boyutu genel seçim yaşadık, o genel seçime dair Türkiye toplumunda da, bizlerde de bir beklenti vardı. O beklentinin karşılanamaması her kes açısından bir bıkkınlık duygusu yarattı. Bu sadece AKP ve merkezi hükümetle sınırlı değil. Siyasete dair bir yıkım duygusuna sahibiz. Türkiye'de seçimlerde çok sık kullanılan bir ifade vardır. Artık Yeter. Bu seçimde bizdeki bıkkınlığın ifadesi olarak artık yeter diyeceğiz. AKP’nin 20 yıldan fazla iktidarını sürdürmesinin bizce başlıca üç sebebi var. Biri Türkiye'nin uluslararası sermayeyle ilişkileri. İkincisi dinin istismar edilerek laikliğin ayaklar altına alınması. Üçüncüsü partilerin özellikle ana muhalefet partisinin durumu. Değişim vaadiyle gelinen nokta bir yerlerde kulis faaliyetleri, bir yerlerde adaylık pazarlıkları, koridorlarda başkan yardımcılıkları, para hesapları vesairenin döndüğü ve kimsenin bir şekilde neyin tartışıldığını ve neyin pazarlığının yapıldığını anlayamadığı, Türkiye halkının yada memleketin ve kendilerinin dahi gündeme dair bir şey konuşmadığı bir siyaset tablosuyla karşı karşıyayız” dedi.
KOMÜNİST BELEDİYECİLİK İLKELERİYLE YÖNETECEĞİZ
İkinci konuşma için kürsüye gelen TKP Foça Belediye Başkan Adayı Dr. Cem Gönenç 26 yıldır Foça’da yaşadığını halkın karşısına daha çok doktor olarak çıktığını söyledi. Cem Gönenç; “Öncelikle belediyeyi partimizin genel ilkeleri doğrultusunda yöneteceğimi belirteyim. Kendilerini yerel seçimde seçeneksiz sananları, toplumdaki AKP karşıtı direnci bir kez daha istismar ederek, halkı sahte çözümler peşinde sürüklemeye hazırlananların piyasa ve rant ilişkilerini kaçınılmaz kader olarak gösterenlerin karşısına komünist belediyecilik ile çıkacağız. Foça'da bir aday bolluğu yaşadık. Bir partiden 19 belediye başkan aday adayı çıktı. başka partilerden üçer dörder aday çıktı. Bunu bir demokrasi şöleni olarak, demokratiklik olarak lanse ettiler. Ben bu durumda başkan adayı olan insanların vatan millet aşkıyla, vatana hizmet etme aşkıyla bu işi yaptıklarına kesinlikle inanmıyorum. Partimizde ise böyle olmadı. Partim 26 yıldır burada yaşadığımı, doktor olmamı, bölgenin sorunlarına hakim olmamı göz önünde bulundurarak beni önerdi. Sağ olsun ilçedeki arkadaşlarımda bu yönde karar verdiler. “ dedi.
Cem Gönenç; içme suyundan, kanalizasyona, doğal gazdan tekne bağlama yerlerine, gençler, emekliler, kadınlar ve Foça halkı için gerçekleştirecekleri sosyal alan ve eğitim faaliyetlerine kadar onlarca projeyi katılımcılara aktardı.
Son bölümde Foça Belediye Meclis Üyeliği için aday gösterilen Aysun İnan, Mümtaz Moröy, Şule Tublek ve Mustafa Atılay Özkan sahneye davet edilerek halka tanıtıldılar.
Seyfi GÜL