• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,25% 0,23
  • EURO

    48,39% 0,65
  • GRAM ALTIN

    4768,33% 1,64
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

"TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ FORMATÖR ÖĞRETMENLER BULUŞMASI" BURSA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Bursa'da gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Formatör Öğretmenler Buluşması"na katıldı.

BELEDIYE365 3.09.2024 01:12:26 0
Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Bakan Yardımcısı Yelkenci, yeni eğitim öğretim yılının Türk milleti, öğretmenler, öğrenciler ve veliler için hayırlı olmasını diledi.
 
Yelkenci, bir seneyi aşkın süredir gece gündüz demeden içinde akademisyenler, öğretmenler ve bürokratların da bulunduğu 1.250 kişiyle beraber hazırladıkları Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin formatör eğitimlerini yaz dönemi boyunca gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
11 bini aşkın formatör öğretmene, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni detaylarıyla ve nasıl anlatmaları gerektiğiyle ilgili paylaşımlarda bulunduklarını vurgulayan Yelkenci, "Bu süreçte müfredatın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ortak metni ve öğretim programlarının Sayın Bakanımız tarafından onaylanmasıyla beraber kitap yazma çalışmalarımızı da başlatmış olduk ve çok şükür, 2 Temmuz itibarıyla kitap yazım işlerini bitirdik ve matbaa süreçlerini başlatmış olduk. Bugün itibarıyla da bütün kitaplar okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıftaki Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki kitaplar da dahil olmak üzere, illerimize ulaştırıldı." dedi.
 
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin, beceri örgüsü temelli ve değerlerle beslenen bir program olduğunu vurgulayan Yelkenci, şöyle konuştu: "En önemli iş, öğretmenin öğrenciyle karşı karşıya geldiği anda başlayacağı için öğretmenlerimize yapılacak olan bilgilendirmeler ne kadar sağlıklı olursa programda o kadar sağlıklı işleyecektir. Bu 2005'teki revizyon gibi bir revizyon değil. O dönemde görevde olan öğretmenlerimiz hatırlayacaklardır. Özellikle tecrübeli öğretmenler, yapılandırmacı yaklaşımla ilgili olarak 'Eski köye yeni adet mi getirdiniz? Biz bildiğimiz usulde devam ederiz.' şeklinde bir tavırda bulunanlar olmuştu. Onlar dönüp aynı konuları eski yöntem ve tekniklerle anlatmışlardı çünkü burada değişen sadece yöntem ve tekniklerdi. Konulara baktığınızda kazanımlara baktığınızda yine aynı konu ve kazanımlar olduğunu görüyordunuz."
 
Ömer Faruk Yelkenci, bu yeni model ile birlikte tamamen yaklaşımın, paradigmanın ve konuların değiştiğinin altını çizerek, "Aslında bizim eğitim tarihimizde Türk modernleşmesi üzerinden ele aldığımızda modern eğitimin başlaması 1869 Maarifiumumiye Nizamnamesi ile başlatabiliriz bunu. Oradan itibaren hep kademe bazında yapılan öğretim programları ilk kez okul öncesinden, 12'nci sınıfa kadar bir bütünlük içinde yapılmış oldu." ifadesini kullandı.
 
Yeni programın dikey ve yatay bütünlükle yapılandırıldığını aktaran Yelkenci, şunları kaydetti: "Siz fen bilimleri dersinde afetlerden bahsediyorsanız bunu sosyal bilgiler dersinde de programda desteklendiğini, Türkçe dersinde de farklı şekillerde desteklendiğini görebiliyorsunuz. Dolayısıyla başka program yok. Bu programın en güzel şekilde uygulanması gerekmekte çocuklarımız için ve eğitim sistemimizin, milletimizin geleceği için. Malum beceri örgüsü temelli bir program yazdık. Bu bize özgü bir program. Becerileri de bize özgü bir şekilde yapılandırdık. Kavramsal beceriler, alan becerileri, sosyal, duygusal öğrenme becerileri, okuryazarlık becerileri."
 
Değerlerin sosyal öğrenme yoluyla ailede, toplumda edinildiğini ve bu imkânlar azaldığı için sosyolojik olarak okullara daha fazla iş düştüğünü anlatan Yelkenci, "Bir taraftan çağı yakalayacak olan hatta çağın ötesini yakalayacak olan beceri örgüsüyle donanmış nesiller, bir taraftan da kendi milli, manevi değerlerine ve aynı zamanda insani değerlere sahip olan nesiller yetiştirmemiz için böyle bir model planlanmış, programlanmış ve uygulamaya konulmuş oldu." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Yelkenci, formatör öğretmenlerin sorularını cevapladı.

Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Başkan Tugay: Kamu alanının özel mülkiyete verilmesine izin vermeyeceğiz

Kolombiya ile İzmir arasında kardeşlik ilişkileri gelişecek

İzmir'den şölen havasında turnuva

İzmir Bornova’da öğretmenler Günü özel etkinliklerle kutlandı

İzmirli kadınlar şiddete karşı 'tek yürek'

Siyah gelinlikle 'şiddet' farkındalığı

İzmir Bornova'ya Eskişehir'den çifte ödül

Maden ihracatçıları 2025'e yeni projelerle girecek

Yükleniyor

Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0