• BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,20% 0,05
  • EURO

    51,18% 0,33
  • GRAM ALTIN

    7110,14% -0,03
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

Türkiye kruvaziyerde liderlik hedefinde

Türkiye kruvaziyerde liderlik hedefinde

Gündem 26.09.2024 10:29:15 0
Türkiye kruvaziyerde liderlik hedefinde

Dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Türkiye, hızla yükselen kruvaziyer turizmi sektörü ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, 2024 yılının ilk 8 ayında ülkemize kruvaziyer ile gelen toplam turistlerin sayısı 1 milyonu aşarak büyük bir başarıya imza atıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, kruvaziyer turizminin yalnızca ekonomik fayda sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye'nin zengin kültürel mirasını dünya çapında tanıtmada da kritik bir rol üstlendiğini belirtti.

Çavuşoğlu, kruvaziyer turizmi sektörünün yılın ilk 8 ayındaki başarısını değerlendirirken kruvaziyer turizminin ülkemizin turizmdeki yükselişinin önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, "Kruvaziyer turizmi, Türkiye’nin sahip olduğu eşsiz coğrafi konum, tarihi zenginlikler ve modern liman altyapısı sayesinde hızla büyüyen bir sektör haline geldi. 2024 yılı itibarıyla 1 milyon yolcu barajını aşmış olmak, ülkemizin bu sektördeki geleceği adına büyük bir umut kaynağıdır." dedi.

TÜRKİYE, KRUVAZİYER TURİZMİNDE BÖLGESEL LİDERLİK HEDEFİNDE

Türkiye’nin kruvaziyer turizminde bölgesel liderliği hedeflediğini ve bu doğrultuda yatırımların hızla devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, “Modern liman altyapımız, uluslararası standartlarda hizmet veren şirketlerimiz ve her geçen yıl artan yolcu sayımızla Türkiye, lider bir kruvaziyer destinasyonu olma yolunda hızla ilerliyor. 2024 yılı itibarıyla elde ettiğimiz bu başarı, gelecekte daha büyük atılımlar için sağlam bir temel oluşturuyor. Ege ve Akdeniz kıyılarında yer alan limanlar, kruvaziyer turizminin ana üsleri haline geliyor. İstanbul, Kuşadası, İzmir, Antalya ve Bodrum gibi liman şehirleri, dünyaca ünlü kruvaziyer şirketlerinin vazgeçilmez rotaları arasında yer alırken, Türkiye bu alandaki başarısıyla uluslararası alanda daha da ön plana çıkıyor.” dedi.

HEDEFİMİZ 2025 YILINA KADAR TURİST SAYISINI 2 KATINA ÇIKARMAK

Kruvaziyer turizminin ülke ekonomisine olan katkısı her geçen gün artıyor. Türkiye’nin, Akdeniz ve Karadeniz’deki kruvaziyer turizmi potansiyelini daha da ileri taşıyacağını belirten Çavuşoğlu, bu alanda yeni yatırımların da yapılacağına dikkat çekti. "Hedefimiz, 2025 yılına kadar Türkiye’ye gelen kruvaziyer turist sayısını iki katına çıkarmak ve bu alanda bölgesel liderliği elde etmek. Karadeniz rotamız, Türkiye’nin farklı bir yüzünü gösteriyor ve bu bölgede kruvaziyer turizminin gelişmesi hem yerel ekonomiye hem de Türkiye’nin turizmde çeşitlilik sağlama hedefine hizmet ediyor. Karadeniz rotasındaki varlığımız, bölgenin turizm potansiyelini artırarak Türkiye’nin uluslararası turizm arenasındaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Kruvaziyer turizmi, Türkiye’nin geleceğinde büyük bir rol oynayacak. Biz de bu yolda emin adımlarla ilerlemeye kararlıyız” dedi.

İzmir’de Muhtarlarla Koordinasyon Güçlendi: 49 Bin Başvuruya Çözüm

Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde

Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak

Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi

DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri

Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu

Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor

Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem

İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

Yükleniyor

loading

Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17