• BIST 100

    10972,63%0,15
  • DOLAR

    40,66% 0,17
  • EURO

    47,36% -0,19
  • GRAM ALTIN

    4443,86% 0,22
  • Ç. ALTIN

    7119,76% 0,58

Soyer: “İzmir’in fuarlar şehri vizyonu Cumhuriyet mirasıdır”

Soyer: “İzmir’in fuarlar şehri vizyonu Cumhuriyet mirasıdır”

BELEDIYE365 28.09.2023 12:16:22 0
Soyer: “İzmir’in fuarlar şehri vizyonu Cumhuriyet mirasıdır”
Moda sektörüne yön veren IF Wedding Fashion, Fashion Prime ve Fashion Tech fuarlarının tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantının ardından Mimar Kemalettin Moda Merkezi'nde ilk kez Wedding Fashion Week İzmir düzenlendi. Başkan Tunç Soyer, “Ekonomik buhranın tüm ülke sathına yayıldığı ve her sektörü, her haneyi derinden etkilediği bu süreçte fuarlarımız hepimize derin bir nefes aldırıyor. Tüm engellere rağmen İzmir'in refahını büyütmeye ve onun adil paylaşımını sağlamaya kararlıyız. İzmir’in fuarlar şehri olma vizyonu bizim için bir Cumhuriyet mirasıdır” dedi.
 
İzmir’de düzenlenen ve moda sektörüne yön vererek dünyada da ses getiren fuarların lansmanı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 21-24 Kasım 2023'te 17'ncisi yapılacak IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 17-19 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek 6. Fashion Prime-Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ve 9-12 Ekim 2024'te yapılacak Fashion Tech-Hazır Giyim Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri Fuarı basına tanıtıldı.

Tarihi Çukurhan'da yapılan lansmana ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kulu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, moda sektörü profesyonelleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve basın mensupları katıldı.
 
Soyer: “Üç değerli buluşmaya ev sahipliği yapacağız”
Moda sektörünün önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Moda ve İzmir birbirine çok yakışıyor. Biliyorum ki geleceğin Türkiye’sinde ülkemizin ekonomisi bu beraberlikten çok büyük fayda görecek. Ülkemiz genç ve yaratıcı nüfusuyla bu sektörün dünyadaki önderlerinden biri haline gelecek. Hiç şüphesiz bu kendiliğinden olacak bir şey değil. Her şeyden önce sektörün buna inanması, yatırım yapması ve gerekli riskleri alması gerekiyor. Bizse İzmir’in yerel yönetimi olarak moda sektörümüzün koluna girip birlikte yürümeliyiz, önündeki engelleri kaldırmalıyız. Sektör paydaşlarımız önde, biz arkada, bu sektörü hak ettiği yere getirmek için elimizi taşın altına koyuyoruz.  Sektörümüzle birlikte İzmir’i modanın önde gelen üretim merkezlerinden biri haline getirmekte kararlıyız. İşte bu nedenle önümüzdeki günlerde moda sektörünün kalbinin attığı üç değerli buluşmaya İzmir’de ev sahipliği yapacağız. Bugünden başlayarak Kasım ayının sonuna kadar moda dünyası İzmir’de nefes alıp verecek. Tüm dünyadan sektör temsilcileri şehrimizde buluşacak” dedi.
 
“Hedefe doğru yürümek bizim asli görevimiz”
Wedding Fashion Week İzmir, Fashion Prime ve IF Wedding Fashion İzmir'in önemine vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, “Ekonomik buhranın tüm ülke sathına yayıldığı ve her sektörü, her haneyi derinden etkilediği bu süreçte fuarlarımız hepimize derin bir nefes aldırıyor. Tüm engellere rağmen İzmir'in refahını büyütmeye ve onun adil paylaşımını sağlamaya kararlıyız. Bu hedefe doğru yürümek bizim asli görevimiz. İzmir’in fuarlar şehri olma vizyonu bizim için bir Cumhuriyet mirasıdır. Bu mirası yaşatmak için canla başla çalışan belediye şirketimiz İZFAŞ ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Başkanlardan Soyer'e teşekkür
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kulu Başkan Tunç Soyer'e emekleri için teşekkür etti.
 
İzmir'de bir ilk: Wedding Fashion Week İzmir
Lansmanın ardından İzmir'de modanın kalbinin attığı Mimar Kemalettin Moda Merkezi'nde ilk defa Wedding Fashion Week İzmir düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği ortaklığında yapılan defilede, ünlü mankenler göz doldurdu. Gelinlik, damatlık, abiye giyim gruplarının yer aldığı defileyi moda tutkunları dikkatle takip etti.  Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer'e teşekkür plaketi takdim etti.

İzmir,İzmir Belediyesi
belediye365.com

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Başkan Tugay: Kamu alanının özel mülkiyete verilmesine izin vermeyeceğiz

Kolombiya ile İzmir arasında kardeşlik ilişkileri gelişecek

İzmir'den şölen havasında turnuva

İzmir Bornova’da öğretmenler Günü özel etkinliklerle kutlandı

İzmirli kadınlar şiddete karşı 'tek yürek'

Siyah gelinlikle 'şiddet' farkındalığı

İzmir Bornova'ya Eskişehir'den çifte ödül

Maden ihracatçıları 2025'e yeni projelerle girecek

Yükleniyor

Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2