• BIST 100

    10358,46%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

Sokak hayvanları bu hastanede şifa buluyor

Sokak hayvanları bu hastanede şifa buluyor

BELEDIYE365 1.08.2024 14:31:02 0
Sokak hayvanları bu hastanede şifa buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, sokakta yaşayan canlara umut oluyor. Haftanın 7 günü 24 saat sahipsiz hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonunun yapıldığı hastanede altı ayda bin 851 hasta sokak hayvanı tedavi altına alındı.  
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen Seyrek'te hizmete aldığı Türkiye’nin en modern ve kapsamlı sahipsiz hayvan hastanesi, can dostlara şifa dağıtıyor. Bir yerel yönetim tarafından ilk defa hayata geçirilen, içinde yoğun bakım ve yatan hasta üniteleri bulunan Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde 7 gün 24 saat uzman veteriner hekim kadrosu ile cerrahi operasyonlar yapılıyor. Hastanede yer alan yoğun bakım ünitesi,  modern teşhis ve tedavi cihazları ve tam donanımlı laboratuvar ile sokak hayvanları modern tedavi imkanı ile buluşuyor.
 
Hızlı teşhis ve müdahalede örnek
Yaklaşık 600 metrekare kapalı alana sahip hastanede, kapalı devre gaz anestezi cihazından tam otomatik operasyon masalarına kadar her türlü donanımın bulunduğu Cerrahi Müdahale Ünitesi bulunuyor. Burada birçok komplike cerrahi operasyon gerçekleştiriliyor. Hastanede yer alan renkli doppler ultrason cihazı hızlı teşhis ve müdahale imkanı sunuyor. Kavitron cihazlarının yer aldığı Diş Tedavi Ünitesi ile sokak hayvanlarına ağız sağlığı hizmeti de veriliyor. Tesis içerisinde sahipsiz hayvanların ikamet etmesine olanak sunan padokların yanında Türkiye’nin en düzenli sahipli pet hayvanı gömü alanı da bulunuyor. Hastanede aynı zamanda kedi ve köpekler özel kafeslerde yoğun bakım hizmeti alabiliyor.
 
“En iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde görevli Veteriner Hekim Oğuz Emre Özlülerden, hayvan haklarını gözeterek, can dostlar için en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. Sağlığına kavuşturdukları sahipsiz hayvanları yeniden doğal yaşam alanlarına bıraktıklarını belirten Özlülerden, “Ocak sonundan bu yana çoğunluğu köpek olmak üzere bin 851 hastamızı ağırladık. Bin 85 sokak hayvanını iyileştirdik. Tüm bunların yanı sıra can dostlarımızın sıcak bir yuvaya kavuşması için sahiplendirme çalışmalarını da yürütüyoruz. Hastanemiz açıldığı günden bu yana 30 hayvanı sahiplendirdik. 300’den fazla kısırlaştırma operasyonu yaptık. Ortopedi ve cerrahi olarak da 141 ameliyat gerçekleştirdik” diye konuştu.
 
“Can dostlarımızın da toplumun da sağlığını koruyoruz”
Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nin Türkiye’de bir belediyeye ait tam donanımlı tek hayvan hastanesi olduğunu anımsatan Veteriner Hekim Oğuz Emre Özlülerden, “Can dostlarımızın sağlığı da toplum sağlığı da bizim için çok önemli. Yaptığımız çalışmalarla halk sağlığını ve sokakta yaşayan canlarımızın sağlığını koruyoruz. Çok sayıda sokak hayvanına ulaşıyoruz. İlçe belediyelerimize de bu anlamda destek oluyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir,İzmir Belediyesi
belediye365.com

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Başkan Tugay: Kamu alanının özel mülkiyete verilmesine izin vermeyeceğiz

Kolombiya ile İzmir arasında kardeşlik ilişkileri gelişecek

İzmir'den şölen havasında turnuva

İzmir Bornova’da öğretmenler Günü özel etkinliklerle kutlandı

İzmirli kadınlar şiddete karşı 'tek yürek'

Siyah gelinlikle 'şiddet' farkındalığı

İzmir Bornova'ya Eskişehir'den çifte ödül

Maden ihracatçıları 2025'e yeni projelerle girecek

Yükleniyor

Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2