• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

Manisa'da Kurtuluş Gazisi Ali Bey unutulmadı

Manisa'da Kurtuluş Gazisi Ali Bey unutulmadı

Yaşam 8.11.2024 17:44:59 0
Manisa

Manisa'da Şehzadeler Kaymakamlığı ve Manisa Çukurovalılar Derneği işbirliğinde Şehzadeler Belediyesi Bedesten Nikâh ve Konferans Salonu’nda Atatürk’ün silah arkadaşı ve İstiklal Savaşı Gazisi Manisalı Ali Bey’in anlatıldığı konferans düzenlendi.

MANİSA (İGFA) - Şehzadeler Kaymakamlığı ve Manisa Çukurovalılar Derneği işbirliğinde Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Manisalı Ali Bey’in yaşam öyküsünün ve hatıralarının anlatıldığı konferans gerçekleştirildi.

Bedesten Nikah ve Konferans Salonu’ndaki programa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Manisa Çukurovalılar Derneği Başkanı İrfan Doruk, protokol üyeleri, Manisalı Ali Bey’in torunları ve yurttaşlar katıldı.

Araştırmacı-yazar Yusuf Delikoca, konferansta yaptığı sunumla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı ve Atatürk’le aynı yıl doğup aynı yıl vefat eden Manisalı Ali Bey hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Manisa Ali Bey kitabının yazarı Delikoca, konferansta Manisalı Ali Bey’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından iki defa İstiklal Madalyası ile ödüllendirildiğini ve Milli Mücadele döneminde Kilikya Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin ilk üyelerinden biri olduğunu söyledi. Ayrıca, Mondros Mütarekesi'nin imzalanmasının ardından Suriye Cephesi'nden 31 Ekim 1918 tarihinde Adana'ya gelerek Yıldırım Orduları Komutanlığı görevini devralan Mustafa Kemal Paşa'nın emriyle Adana'da düşman işgaline karşı ilk direnişe geçen vatanseverlerden biri olduğunu belirtti. Karaisalı, Pozantı ve Tarsus cephelerinde müfreze lideri olarak düşman birlikleriyle savaşan Manisalı Ali Bey’in, Sakarya Savaşı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde Süvari Alayı'nda görevliyken, 9 Eylül 1922'de İzmir'e giren kahraman askerler arasında yer aldığı da ifade edildi.

Kahramanlığı ve mücadelesiyle Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Manisalı Ali Bey’in hatırası Tarihi Bedesten Konferans Salonu’ndaki programla bir kez daha yad edildi.

Programın sonunda Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel tarafından yazar Yusuf Delikoca’ya ve Manisalı Ali Bey’in torunları Ali İhsan Manisalı, Mehmet Tufan Gökbuket ve Mehmet Hakan Tahiroğlu’na hediye takdimi yapıldı.

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Başkan Tugay: Kamu alanının özel mülkiyete verilmesine izin vermeyeceğiz

Kolombiya ile İzmir arasında kardeşlik ilişkileri gelişecek

İzmir'den şölen havasında turnuva

İzmir Bornova’da öğretmenler Günü özel etkinliklerle kutlandı

İzmirli kadınlar şiddete karşı 'tek yürek'

Siyah gelinlikle 'şiddet' farkındalığı

İzmir Bornova'ya Eskişehir'den çifte ödül

Maden ihracatçıları 2025'e yeni projelerle girecek

Yükleniyor

Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2