• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% 0,00
  • Ç. ALTIN

    11571,81% 0,00

Kemeraltı ve Çiğli’nin ardından üçüncü şube için adres Karabağlar

Kemeraltı ve Çiğli’nin ardından üçüncü şube için adres Karabağlar

BELEDIYE365 30.07.2024 16:20:16 0
Kemeraltı ve Çiğli’nin ardından üçüncü şube için adres Karabağlar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim döneminde verdiği sözlerden biri olan Kent Lokantaları’nın ilki Kemeraltı’nda ikincisi Çiğli’de açıldı. Ekonomik krizde İzmirlilerin sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı yemeğe ulaşmasını sağlayan ve yüzleri güldüren lokantaların üçüncüsü Karabağlar’da hizmete girecek.  
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim dönemindeki vaatlerinden olan, ilki Kemeraltı, ikincisi de Çiğli’de hayata geçirilen Kent Lokantası projesi halka halka büyüyor. Ekonomik krizin derinleşmesi, yurttaşların evleri dışında yemek yemelerinin zorlaşmasıyla birlikte ‘Sağlıklı, Lezzetli ve Ekonomik’ diyerek adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  açtığı Kent Lokantaları ile yüzleri güldürdü. Kemeraltı’nın ardından Çiğli Maltepe Mahallesi’nde Cemil Meriç Bulvarı üzerinde Temmuz ayının ilk haftasında açılan ikinci şube bölgedeki vatandaşlardan, esnaf, emekli ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Kent Lokantalarında hafta içi saat 11.30’dan itibaren dört çeşit sağlıklı, güvenilir ve lezzetli yemekler 50 TL’den servis ediliyor.
 
Yeni şube Karabağlar’da
Kent Lokantası’nın bir sosyal proje olduğunu söyleyen Grand Plaza AŞ İşletmeler Müdürü Efe Can Mutlu, “Çiğli’deki lokantamız 8 Temmuz’da açıldı. Artan ivmeyle hizmet vermeye devam ediyoruz. Günde 400 kişiye yemek hizmeti veriyoruz. Talep yoğun, insanlarımız sağlıklı, ekonomik yemek yeme imkanı bulduğu için çok memnun. Üçüncü lokantamız Ağustos ortasında Karabağlar’da Bozyaka Hastanesi’nin hemen arkasında açılacak. Yurttaşlarımızın bütçesini rahatlatmak için belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla halkımızın uygun fiyatlı, sağlıklı yemek yiyebilecekleri noktalar oluşturuyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.
 
“Evimizdeki yemekler gibi”
Çiğli Kent Lokantası’nda yemek yemeyi tercih eden Hüseyin Ateş, “Bugünkü menüde kuru fasulye, mercimek çorbası vardı. Yemekleri gayet güzel buldum. Fiyatları da uygun. İşçiler ve emekliler için güzel bir uygulama” dedi. Semih Doğan da, “Belediyemize teşekkür ederiz. Bu tür hizmetlerin yaygınlaşması hepimiz için daha iyi olur. Ekonomik olarak herkes zor durumda” şeklinde konuştu.
Lokantadaki menüyü harika bulduğunu ve fırsat buldukça geldiğini söyleyen emekli esnaf İlker Soysal ise, “Kemeraltı’ndaki şubeye de gittim. O da güzel. Yaygınlaşması gereken harika bir hizmet. Evimizdeki yemekler gibi” dedi.
 
“50 liraya kutu kola zor alınıyor, biz karnımızı doyuruyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a bu hizmet için teşekkür eden Volkan Bingöl de, “Çok memnunuz. Burada hem üniversite var, öğrenciler için de bizim için de çok iyi oldu. Bu fiyata bu yemeği hiçbir yerde bulamazsınız” ifadelerini kullandı.
Kent lokantalarının sayılarının artmasını dileyen Nuray Alan, “Gayet memnunuz. Temiz, karnımızın doyacağı ölçüde, ekonomik. Daha ne olsun? Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu,  
Çiğli’de açılan Kent Lokantası’na sık sık geldiğini söyleyen Çağrı Dallı, “Cemil Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yerinde ve çok güzel işler yaptı. Bu da onlardan bir tanesi. Çok memnunuz. Yemekler hijyenik, personel güler yüzlü. Tam istediğimiz gibi. Bu devirde bu fiyata asla bulunamayan bir şey. 50 liraya bir kutu kola zor alıyoruz. Biz 50 liraya karnımızı doyuruyoruz” diye konuştu.   
 
Menüleri gıda mühendisleri belirliyor
Lokantalarda gıda mühendisleri tarafından incelenen menüler 4 çeşitten oluşuyor. Vatandaşlara su ve ekmek, pilav-makarna, salata veya tatlı ya da meyve gibi bir yardımcı yemek, beslenme değerleri gözetilerek belirlenen doyurucu bir ana yemek ve tüm menüyle uyumlu şekilde belirlenen bir çorba servis ediliyor. Ayrıca sofrada Grand Plaza AŞ bünyesinde Ödemiş Bademli’de üretilen doğal kaynak suyu Bademsu ve Çiğli Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen Halk Ekmek yer alıyor.

İzmir,İzmir Belediyesi
belediye365.com

Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde

Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak

Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi

DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri

Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu

Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor

Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem

İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Yükleniyor

loading

Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17