• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

BELEDIYE365 23.04.2024 05:12:52 0
İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İZKİTAP Fest - İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark’ta her gün on binlerce kitapseveri ağırlamaya devam ediyor. “Çocuk Edebiyatı” ana temasıyla düzenlenen fuarda, yayınevlerinin stantlarına büyük ilgi gösterilirken kitapseverler beğeniyle okudukları yazarlara kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Fuarın en çok ilgi gören konuklarından biri de Prof. Dr. Celal Şengör oldu. 7’den 70’e her yaştan kitapsever Şengör’ün söyleşi ve imza etkinliğine yoğun ilgi gösterdi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İZKİTAP Fest - İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark’ta kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. Fuar kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, söyleşi ve imza günleri de büyük beğeni topluyor. Fuarın üçüncü gününde en çok ilgi gören konuklarından biri Prof. Dr. Celal Şengör oldu. Prof. Dr. Şengör, büyük çoğunluğu gençlerden oluşan topluluğa, milli mücadele yıllarını, Atatürk’ün askeri ve yöneticilik dehasını, Cumhuriyet kazanımlarını anlattı.
 
“23 Nisan’ı büyük bir coşkuyla kutlayın”
Türkiye’nin modern dünyanın bir parçası olması için tek yolun Atatürk’ün izinden gitmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Celal Şengör, “Atatürk, milleti kulluktan kurtarıp egemenliği millete verdi. Otorite milletindir diyor, onun için Millet Meclisi açtı, milletçe karar vermek için. Meclis’te birçok zorlukla, karşı görüşle karşılaşıyor, ancak tüm zorluklara karşın Atatürk, Meclis’i dağıtmıyor. ‘Padişah gitti tamam, ama millet var, millete soracağız’ diyor. Atatürk, sanayiyi Anadolu’ya yaymaya çalıştı. Şeker fabrikası Turhal’da, silah ve cephane fabrikası Kırıkkale’de. Atatürk istiyordu ki Anadolu insanı iş bulsun, çalışsın, modern dünyayı tanısın. Hepsini yok ettiler, bugün ülkemiz kağıt yapamıyor, çünkü Seka’yı kapattılar. Kağıt ithal malı. Bugün benim çocukluğumda yediğim mısırı artık yiyemiyorsunuz. ABD’nin rezil mısırlarını yiyoruz. Tarımımızı yok ettiler. Bir vize almak için aylarca bekliyoruz, bizim öğrenciliğimizde vize yoktu. Şimdi vize vermiyorlar” diyerek kendisini dinlemeye gelenlerden Atatürk ilkelerine daha fazla sahip çıkmaya devam etmelerini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamalarını istedi.
 
Kadınlara yönelik ilham verici deneyim
Nodwin Gaming tarafından düzenlenen “It’s a Girl Thing!” projesi de Türkiye’de ilk defa İzmir Kitap Fuarı’nda gerçekleştirildi. Cinsiyet eşitliliğine vurgu yaparak kadınların toplumdaki etkileşimini artırmayı amaçlayan etkinlikte, çeşitli alanlarda ilham verici konuşmacıların yer aldığı oturumlar düzenlendi. Proje, kadınların potansiyellerini keşfetmelerine, kendilerini geliştirmelerine ve topluma katkıda bulunmalarına olanak tanımayı amaçlıyor. Kariyer, moda, sanat, spor, mental sağlık ve sosyal sorumluluk gibi çeşitli alanlarda özel isimlerden oluşan konuşmacıların oturumlarına fuar ziyaretçileri büyük ilgi gösterdi.
 
Birbirinden değerli isimler okuyucu ile buluştu
İZKİTAP Fest’te, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları tarafından Akın Ersoy, Ersin Doğer, Mehmet N. Aytaçlar ve Murat Tozan’ın konuşmacı olduğu “İzmir’de Arkeoloji” oturumu, Sakin Kitap’ın düzenlediği Şükrü Erbaş ve Harun Tutuş şiir dinletisi,  Mülkiyeliler Birliği ve İZKİTAP’ın düzenlediği Ahmed Arif’in Hasreti Belgeseli Gösterimi üzerine Şeyhmus Diken ve Sunay Çatori söyleşisi, Sıla Topçam’dan Düş Zamanı Masalları etkinliği gibi birçok söyleşi ve etkinlik de gerçekleştirildi. Adora Yağmur, Beyza Alkoç gibi yazarlar da imza etkinliğinde İZKİTAP Fest’te okurları ile buluştu.
Girişlerin ücretsiz olduğu İZKİTAP Fest, 28 Nisan 2024 tarihine kadar 10.00 – 21.00 saatleri arasında kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.

İzmir,İzmir Belediyesi
belediye365.com

Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde

Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak

Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi

DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri

Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu

Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor

Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem

İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Yükleniyor

loading

Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17