-
BIST 100
16340,07%0,90
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,13% 0,20
-
GRAM ALTIN
7346,14% 0,14
-
Ç. ALTIN
11792,94% -0,28
İzmirli rektörler Dokuz Eylül'de buluştu
İzmirli rektörler Dokuz Eylül'de buluştu
İzmir Üniversiteleri Platformu toplantısı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.
İZMİR (İGFA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Üniversiteleri Platformu toplantısında, İzmir’de bulunan yükseköğretim kurumlarının rektörleri bir araya geldi. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ın da katıldığı DEÜ Rektörlük binasındaki toplantıda, İzmir’deki yükseköğretim verileri ve yükseköğretim gündemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
Toplantıda DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, 2023-2024 Akademik Yılı’nda İzmir’deki yükseköğretim kurumlarına ilişkin veriler içeren bir sunum gerçekleştirirdi. YÖK verilerinin yer aldığısunumunda Prof. Dr. Ak, üniversitelerin yerli ve uluslararası öğrenci sayılarından akademik personel sayılarına, program sayılarından kurumların araştırma projelerine uzanangeniş bir alanda güncel bilgiler paylaştı. 2023-2024 dönemini kapsayan sayılara göre İzmir’deki üniversiteli sayısının uluslararası öğrencilerle birlikte 207 bin 628 olduğunu açıklayan Ak, “Bu sayının 10 bin 474’ü uluslararası öğrenci. Kız öğrenci sayısı iki alanda toplam 104 bin 981’ken, erkek öğrenci sayısı ise 102 bin 647. Bununla birlikte kurumlarımızdaki akademik personel sayısı ise toplam 9 bin 877’dir” dedi. Açıklamalarının devamındaRektör Vekili Ak, İzmir’de üniversite hastanelerinin sayısının 9, afiliye hastane sayısının 4, Teknopark sayısının 4 ve Teknoloji Transfer Ofisi sayısının ise 6 olduğunu belirtti.
Toplantıda konuşan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ise İzmir’deki yükseköğretim kurumlarının mevcut durumu, gelecek dönem projeleri, kurumlar arası iş birliği olanakları, İzmir’in bir eğitim merkezi olarak konumlandırılması ve bu yöndeki güncel çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. İzmir’in yükseköğretim Türkiye’nin önemli bir marka şehri olduğunun altını çizen Dr. Elban, tüm rektörlere ortaya koydukları özverili çalışmalardandolayı teşekkür etti.
Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde
Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak
Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi
DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri
Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu
Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor
Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem
İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele
Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı
DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!
ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ
ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI
Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor
CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması
ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ
ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ
Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni
Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı
ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim
Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu
ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim
Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz
Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu
ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE
ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR
İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler
İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz
Yükleniyor



