-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% 0,00
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Başkan Tugay'a önemli yetki
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Başkan Tugay'a önemli yetki
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı son birleşiminde önemli kararlar alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'a, memurlara sosyal denge tazminatında belirlenen yasal sınırın üzerinde bir ödeme yapılmasına yönelik yasal dayanağın oluşması için yetki verilmesini içeren önerge meclisten oy birliği ile geçti.
Meclis'te üniversite sınavlarında ilk 1000'e giren ve İzmir'deki üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere aylık 120 kontör yüklü toplu taşıma kartı verilmesi de karara bağlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının son birleşimi, Meclis Birinci Başkan Vekili Altan İnanç idaresinde yapıldı. Mecliste, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan memurların sosyal denge tazminatında yasal sınır yetkisine ilişkin madde gündeme geldi. Başkanlık makamı tarafından, Tüm Bel-Sen’e bağlı kamu çalışanlarını ilgilendiren yasal sınır üstünde ödenen sosyal denge tazminatı için meclis kararı alınarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'a yetki verilmesini içeren önerge, görüşüldükten sonra oy birliği ile kabul edildi.
YKS'de ilk 1000'e giren ve İzmir'de okumayı tercih eden gençlere ulaşım desteği
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, öğrenciler için de önemli bir kararı görüştü. Başkanlık Makamı'nca Meclis gündemine eklenen, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldükten sonra Meclis gündemine gelen önerge, oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre; Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarı olan gençlere, ulaşım konusunda önemli bir destek sunulacak. Ülke çapında sözel, sayısal, eşit ağırlık ve yabacı dil alanlarında ilk 1000'e giren öğrencilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere günlük 4 kontör (2 geliş- 2 gidiş) üzerinden aylık 120 kontör yüklü toplu taşıma kartı verilecek. Bu karttan faydalanmak için öğrencilerin, İzmir'deki üniversitelerden birisine kayıt yaptırmış olması gerekiyor. Kartı almaya hak kazananların, İzmir'den ikametgahını alması halinde kart kullanımı iptal edilecek. Kullanımı da sadece kart sahibine ait olacak.
Esnafın mağduriyeti giderildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılında açtığı 'S Plaka' ihalesinin meclis kararı alınmadan yapıldığı gerekçesi ile mahkemece iptal edilmesi sonrası başlayan kriz de aşıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Hukuk, Ulaşım, Plan ve Bütçe, Esnaf, Meslek Odaları ve Tüketiciyi Koruma komisyonlarınca görüşülen önerge, Meclis'ten geçti. Oy birliği ile geçen karara göre sadece 280 adet tahditli “S” plakanın çalışmaya devam etmesi için üçüncü kişilere devrinin mümkün olmayacak şekilde geçici çalışma izin belgesi verilecek. Kararla “S” plaka sahiplerinin mağduriyeti de giderilmiş oldu.
Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde
Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak
Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi
DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri
Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu
Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor
Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem
İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele
Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı
DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!
ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ
ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI
Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor
CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması
ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ
ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ
Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni
Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı
ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim
Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu
ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim
Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz
Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu
ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE
ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR
İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler
İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz
Yükleniyor



