-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,34% 0,01
-
EURO
51,24% -0,03
-
GRAM ALTIN
6246,20% 0,01
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Dokuz Eylül'de 'akademik dijital' dönem
Dokuz Eylül'de 'akademik dijital' dönem
Bilgi teknolojileri üzerine yürüttüğü çalışmalarıyla dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), akademik başvuruları dijital ortama taşıdığı ‘DEÜ Akademik Başvuru Sistemi’ ile yurt genelindeki başvuru sürecinde büyük bir kolaylığın sağlanmasının önünü açtı.
İZMİR (İGFA) - Bilgi teknolojileri üzerine yürüttüğü çalışmalarıyla dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), akademik personel başvurularını dijital ortama taşıdığı‘DEÜ Akademik Başvuru Sistemi’ni hizmete aldı.
Uluslararası standartlardaki bilişim altyapısıyla fark yaratan DEÜ, kurulan sistemleyurt genelinde yürütülen akademik personel başvuru sürecinde büyük kolaylıkların sağlanacağını duyurdu.
Gelişmeyle ilgili açıklamalarda bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “DEÜ Personel Daire Başkanlığımız ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımızınortak çalışmaları neticesinde ortaya çıkan Akademik Başvuru Sistemimiz, hem başvuru süresince hem de sonraki süreçte işleri hızlandırarak bu süreçte yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçecek. Daha önceki süreçte başvurular yüz yüze ya da posta yoluyla alınıyordu. Tabii bu durum birçok sorunu da beraberinde getiriyordu. Bu yeni sistem ile hem başvuruda bulunan yurt genelindeki adaylara hem de kurum çalışanlarımıza büyük bir kolaylık sağlamış olduk. Bu şekilde hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf ediyor, aynı zamanda da posta kaynaklı aksaklıkların önüne geçmiş bulunuyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, çağın ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilen ve bu doğrultuda güncel uygulamaları hayata geçiren bir kurumuz. Dolayısıyla dijital dönüşümü desteklemeye ve kurum olarak bu doğrultuda faaliyetler yürütmeye devam edeceğiz”dedi.
BİLGİ İŞLEME DEV YATIRIM
Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, bilginin korunmasına ve hızlı erişilebilmesine önem veren bir yükseköğretim kurumu olduklarını ifade edenRektör Hotar, “Bu alandaki yetkinliğimizi ISO:27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi alarak tescillemiş bulunmaktayız. Yine bir süre önce DEÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımızın çalışmalarıyla Ana Veri Merkezi ile Felaket Kurtarma Merkezimizi6.4 milyon TL’lik yatırımla revize eden kurumumuz, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi ile bilgi yönetiminde de uluslararası standartları yakalamış bulunmaktadır. Araştırma Üniversitemiz, kalite kavramına büyük önem veriyor. Kurum içi değerlendirmeyle kalite standartlarımızı yükseltiyor, kendimizi çağın ihtiyaçlarına göre şekillendiriyor ve geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.
BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?
DEÜ akademik personel alımı ilan şartlarına göre, adayların son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf, kimlik belgesi, e-Devlet üzerinden alınan lisans, yüksek lisans, doktora mezun belgeleri ile doçentlik belgesi, yabancı dil sınav sonuç belgesi, hizmet belgesi, özgeçmiş ve yayın listesi ile bilimsel eserlerinden oluşan dosyalarını, https://deabs.deu.edu.tradresi üzerinden sisteme yüklemeleri gerekiyor.
Aliağa’dan Doğan Yıldız: Açelya Nomak Süper Lig ve Milli Takım Yolunda Parlıyor
Alsancak Limanı’ndaki Değişim ve Aliağa’ya Etkileri Tartışılıyor
Aliağa’da Dev Hazine Arazisi Özelleştirmeye Açıldı
İzmir’de Muhtarlarla Koordinasyon Güçlendi: 49 Bin Başvuruya Çözüm
Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde
Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak
Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi
DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri
Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu
Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor
Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem
İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele
Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı
DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!
ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ
ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI
Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor
CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması
ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ
ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ
Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni
Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı
ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim
Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu
ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim
Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz
Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu
ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
Yükleniyor



