-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,34% 0,01
-
EURO
51,24% -0,03
-
GRAM ALTIN
6246,20% 0,01
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
DEÜ Filistinli öğrencilere psikolojik destek verecek
DEÜ Filistinli öğrencilere psikolojik destek verecek
Dokuz Eylül Üniversitesi’nden (DEÜ), İsrail’in katliam boyutundaki saldırılarına maruz kalan Filistin halkıyla dayanışmayı büyütecek anlamlı bir hamle daha geldi.
İZMİR (İGFA) - Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İsrail’in katliam boyutundaki saldırılarına maruz kalan Filistin halkıyla dayanışmasını büyütüyor. Gazze kentindeki İsrail ablukasına ve insanlık dramına, bugüne kadar düzenlediği basın açıklamaları, barış çağrıları ve İsrail mallarına yönelik aldığı boykot kararıyla dikkat çeken ve zulmü kınayan DEÜ, bu kez Filistinli öğrencilerine yönelik ‘Psikolojik Destek Programı’ başlatıyor. Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından uygulanacak program kapsamında, DEÜ çatısı altında öğrenim gören öğrencilerle birebir görüşmeler yapılarak, öğrencilere psikolojik destek sağlanacak.
PROFESYONEL DESTEK GÖRECEKLER
Çalışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, uluslararası alanda tanınan bir yükseköğretim kurumu olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde çok sayıda Filistinli öğrencinin de öğrenim gördüğünü belirtti. İsrail’in Filistin kuşatmasının ve ağır saldırılarının DEÜ’deki Filistinli öğrencileri de etkilediğini belirten Rektör Hotar, “Sık sık bir araya da geldiğimiz öğrencilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Her fırsatta destekçileri olmak için elimizden geleni yapıyor, acılarını ve sorunlarını paylaşıyoruz. Son olarak öğrencilerimize profesyonel düzeyde psikolojik destek sağlamanın da özellikle ruh sağlıkları, moral ve motivasyonları için önemli olacağını düşündük ve bu çalışmayı hayata geçirdik. Üniversitemiz sosyal medya hesaplarından paylaşılacak duyurularımızdaki iletişim adresinden bizlere ulaşan öğrencilerimizle irtibata geçip, desteğimizi kendilerine sunacağız” dedi.
“DÜNYA KAMUOYU SESSİZLİĞİNİ KORUYOR”
7 Ekim tarihinde başlayan İsrail saldırılarında bugüne kadar 11 binden fazla insanın katledildiğine dikkat çeken Rektör Hotar, uluslararası kuruluşların ve dünya kamuoyunun ise sessizliğini sürdürdüğünü kaydetti. Saldırılarda öldürülenlerin çoğunluğunun çocuk ve kadınlardan oluştuğunu vurgulayan Rektör Hotar, “Daha önceki basın açıklamalarımızda ve söylemlerimizde de belirttiğimiz gibi, artık bir terör devleti haline gelen İsrail’i DEÜ olarak sert bir biçimde kınamış; Filistin’e özgürlük çağrımızı öğrencilerimizle birlikte vurgulamıştık. Değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da altını çizdiği, ‘İsrail bir terör devletidir’ vurgusu son derece önemli bir tespitti. İsrail yönetimine, baskısına ve saldırılarına 75 yıl boyunca katlanan Filistin halkının, bundan sonra da destekçisi olmaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.
Aliağa’dan Doğan Yıldız: Açelya Nomak Süper Lig ve Milli Takım Yolunda Parlıyor
Alsancak Limanı’ndaki Değişim ve Aliağa’ya Etkileri Tartışılıyor
Aliağa’da Dev Hazine Arazisi Özelleştirmeye Açıldı
İzmir’de Muhtarlarla Koordinasyon Güçlendi: 49 Bin Başvuruya Çözüm
Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde
Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak
Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi
DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri
Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu
Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor
Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem
İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele
Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı
DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!
ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ
ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI
Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor
CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması
ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ
ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ
Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni
Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı
ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim
Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu
ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim
Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz
Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu
ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
Yükleniyor



