• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Başkan Soyer: Krizleri aşmanın tek yolu ortak akıl

Başkan Soyer: Krizleri aşmanın tek yolu ortak akıl

BELEDIYE365 28.10.2023 12:27:54 0
Başkan Soyer: Krizleri aşmanın tek yolu ortak akıl

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Pandemi Konferansı başladı. 
Pandemi sürecinde “Kriz Belediyeciliği” modeliyle önemli kararlar aldıklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Krizleri aşmanın tek yolu; ortak akıl, birlikte hareket etmek, işbirliği ve dayanışmadır” dedi. Etkinlik dünya çapında pandemi alanındaki ilk konferans olma özelliğini taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Kriz Belediyeciliği” uygulaması kapsamında pandemiyle mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Pandemi Konferansı başladı. Pandemi alanında dünya çapında ilk olma özelliğini taşıyan konferansta, pandeminin etkileri ve olası salgınlara karşı alınacak önlemler masaya yatırılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği ile Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği işbirliğinde düzenlediği konferans iki gün sürecek. 

Kriz Belediyeciliği yerel yönetimlere ilham kaynağı oldu
Konferansın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi ile ilgili Türkiye'de ilk müdahale planını geliştiren kurumlardan biri olduğunu söyledi. Pandemi sürecinde “Kriz Belediyeciliği” adıyla yeni bir modeli hayata geçirdiklerini ifade eden Soyer, şöyle devam etti: “Kriz Belediyesi yönetim modeli ile belediyemizin finansman, bütçe ve satın alma prosedürleri tamamen kriz dönemine uyarlandı. Tasarruf tedbirleri, pandemi ile ilgili hizmetlerin hızlı ve eksiksiz temini ve benzeri kararlar aldık. Bu dönemin etkilerini tamamen ortadan kaldırmak için mali ve insan kaynaklarımızı seferber ettik. Bu yönetim anlayışı ülkemizde birçok yerel yönetime de ilham kaynağı oldu. Yaşadığımız tüm krizlerin en temel sonucu şudur; bu krizleri aşmanın tek yolu ortak akıl, birlikte hareket etmek, işbirliği ve dayanışmadır. Küresel ısınmanın etkileri giderek artıyor ve önümüzdeki dönemlerde pek çok afet ve salgınla yaşama ihtimalimiz yüksek. Başta pandemi ve iklim değişikliği olmak üzere tüm bu afetlerle mücadele etmenin en önemli yolu bu kriz dönemlerinden ders çıkarmak, şehirlerimizi doğayla uyumlu bir şekilde yeniden inşa etmek ve dirençli şehirler yaratmaktır. İzmir'de ilk günden itibaren bu vizyonla hareket etmeye başladık. İzmir'i doğaya uyumlu ve dayanıklı bir şehir yapmak için çalışıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı üyesi olarak, vizyonunun merkezine sağlık konusunu yerleştiren İzmir'de bu konferansa ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz.” 

Çıkardığımız dersler çok önemli
Açılış konuşmasında Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse pandemi süreci ile ilgili bir sunum yaptı. Köse, “BUHASDER'in uzun yıllardır verdiği eğitimin önemi bu pandemide daha iyi anlaşılmış ve Covid-19'dan korunmaya yönelik önemli katkılar sağlamıştır. Önümüzdeki yıllarda da benzer salgınlar olabileceği için Covid-19'dan çıkardığımız dersler çok önemli. Pandemileri bilgiyle önleyebiliriz” dedi. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ise, “Pandemiler sadece tıbbi süreçler değildir. Son 1,5 yılda yaşadığımız gibi; bunların yarattığı çok ciddi ekonomik, sosyal, psikolojik boyutları olan süreçler. Sadece tıbbi çözümlerle üstesinden gelinemez. Bu boyutları da hesaba katıp düzenlemeler yaparak üstesinden gelebiliriz ya da etkisini azaltabiliriz” diye konuştu.

İlk oturum “Pandemide Yerel Yönetimler”
Dünya Pandemi Konferansı açılışın ardından “Pandemide Yerel Yönetimler” oturumu ile başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dünya bu salgına hazırlıksız yakalandı. Bu durumu bu şekilde algılamak şaşırtıcıydı, çünkü aslında pandemi sürpriz değildi. Umarım dünyamızın yeni normali, bilimin ışığında hümanizm, hoşgörü ve dayanışma ile şekillendirmeyi başarır” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Ülkemizin turizm başkenti olan Antalya'da da pandeminin ciddi etkilerini yaşadık. Böyle zamanlarda halkımızın güvenerek seçtiği insanlar olarak sorumluluk almak zorundayız: Ben sen yok biz varız. Biz birlikte yaparız” diye konuştu. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Pandemide halkımızın en az zararla çıkması, pandemiden sonra da kurulacak yeni dünyaya hazırlıklı olmak için büyük bir gayret gösterdik” dedi. Avrupa Parlamentosu Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi Başkanı Juan Fernando Lopez Aguilar, “Virüsle mücadele ederken işleri tekrar rayına oturtmamız gerekiyor. Virüsle mücadelede; bilimden, ilaç endüstrisinden ve Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen stratejiye göre yürütülen aşılama sürecinden faydalanıyoruz” ifadelerini kullandı.  Cape Town Toplum Hizmetleri ve Sağlıktan Sorumlu Belediye Komitesi Üyesi Dr. Zahid Badroodien ise “Yerel yönetimler duyarlı olmalı ve herhangi bir tehdidin niteliğine göre hızlı ve uygun şekilde uyum sağlayabilmelidir” şeklinde konuştu.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılacağı “İzmir Deklarasyonu” ile kapanacak konferansın videoları İZFAŞ’ın “Digital İzmir Fair” alt yapısıyla İzmirtube üzerinden yayınlanıyor. Konferansla ilgili bilgilere www.izmirwpc.org adresinden ulaşılabilir

İzmir,İzmir Belediyesi
belediye365.com

Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde

Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak

Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi

DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri

Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu

Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor

Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem

İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Yükleniyor

loading

Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14