Bakım hizmetlerinde teknolojik yenilikler konuşuldu

Bakım hizmetlerinde teknolojik yenilikler konuşuldu

Bakım hizmetlerinde teknolojik yenilikler konuşuldu

3. Uluslararası ve Ulusal Hemşirelik Temel Bakımı Kongresi, 22-25 Ekim tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.

İZMİR (İGFA) - Sağlık eğitiminde ve hemşirelik bakım hizmetlerinde bir ekol olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 22-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 3. Uluslararası ve 7️. Ulusal Hemşirelik Temel Bakımı Kongresi’ne ev sahipliği yaptı.

DEÜ 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılış oturumuna; DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ve Prof. Dr. Caner Çavdar, DEÜ akademik/idari birim yöneticileri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Caner Çavdar, iki yılda bir düzenlenen kongrenin bu yıl 29 Ekim haftasına denk geldiğini ve DEÜ ailesi olarak böyle bir haftada böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Hemşirelik ve bakım hizmetlerinde gelişen yapay zekâ teknolojilerine değinen Prof. Dr. Çavdar, “Ben de tıp fakültesi mezunuyum, iç hastalıkları ve nefroloji uzmanıyım. Sağlık alanında, özellikle hastane ve acil servislerde belli bir stres ve adrenalin yoğunluğu var. Çünkü hem hastalar hem de hasta yakınları hızlı bir teşhis bekliyor. Bir yanda doğumların getirdiği sevinç, diğer yanda üzüntü yer alıyor. Böylesine karmaşık bir alanda, hastalara bir ekip olarak destek veriyoruz ve hemşireler bu işleyişte çok önemli bir yere sahip. Hemşirelik, büyük özveri gerektiren bir alan. Bu nedenle bakım hizmetlerinin geliştirilmesi ve yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi büyük önem taşıyor. DEÜ olarak ülkemizin sağlık alanındaki ilerlemesine katkı sunmaktan ve her yıl onlarca mezunumuzu sağlık neferleri olarak ülkemize kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz ve gururluyuz” dedi.

“HEMŞİRELİĞİN İLK ADIMI BAKIMDIR”

Bakım kavramının çok önemli olduğunu ve hemşirelik eğitiminin ilk adımının bakım olduğunu vurgulayan DEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeyda Seren İntepeler, “Hemşirelik bölümüne başladığınızda, ilk yıl hemşirelik esasları ile başlar ve bakımın ne kadar önemli ve değerli olduğu öğretilir. Bütün anabilim dalları temelde bu anlayış üzerine yapılandırılarak mezun vermeyi hedefler. Meslektaşlarımız da bakım temelinde bu süreci devam ettiriyorlar. Bu nedenle, bakım kavramı ile teknolojik gelişmelerin eğitim süreçleriyle birlikte nasıl ilerlediğini ve daha fazlasının yapılabileceğini tartışabileceğimiz bu kongrenin hepimiz için verimli olmasını temenni ediyorum” ifadesinde bulundu.

“Bakımı Erişilebilir ve Görünür Kılmak” ana temasıyla düzenlenen kongrenin açılış oturumunda, Türkiye’de ve dünyada hemşirelik mesleğinin kilometre taşlarından olan Prof. Dr. Leman Birol da anıldı. 

Hazırlık sürecinde 300’e yakın bildirinin gönderildiği kongre kapsamında dört gün boyunca; 4 ana oturum, 5 panel ve 3 uydu sempozyumun yanı sıra 5 farklı salonda düzenlenen 20 eş zamanlı oturumda, 20’si poster sunumu olmak üzere toplam 267 sözlü bildiri sunumu gerçekleştirildi.



Konak Belediye Meclisi Yoğun Gündemle Toplandı

“9 Eylül’ü tarihi bir coşkuyla, İzmir’e yakışan görkemle kutlayalım”

Gençler Semicenk ile coştu

BAKAN URALOĞLU MANİSA’YA GELİYOR

BURSA SİYAH İNCİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

“İzmir’in daha mutlu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız”

Bucalı çocuklardan yaz kurslarına büyük ilgi

Konak’ta Sosyal Hayata Engel Yok

ENGELSİZ ULAŞIM PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK

Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı

DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!

ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI

Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor

CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması

ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni

Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı

ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim

Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu

ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim

Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz

Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE

ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR

İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler

İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Başkan Tugay: Kamu alanının özel mülkiyete verilmesine izin vermeyeceğiz

Kolombiya ile İzmir arasında kardeşlik ilişkileri gelişecek

İzmir'den şölen havasında turnuva

İzmir Bornova’da öğretmenler Günü özel etkinliklerle kutlandı

İzmirli kadınlar şiddete karşı 'tek yürek'

Siyah gelinlikle 'şiddet' farkındalığı

İzmir Bornova'ya Eskişehir'den çifte ödül

Maden ihracatçıları 2025'e yeni projelerle girecek

Yükleniyor