-
BIST 100
16074,63%0,75
-
DOLAR
44,21% 0,09
-
EURO
50,91% 0,09
-
GRAM ALTIN
7107,73% -0,01
-
Ç. ALTIN
11509,84% -0,23
BAKAN TEKİN, YLSY BURSİYERLERİNE YÖNELİK "VİZYON VE FARKINDALIK EĞİTİMLERİ" PROGRAMINA KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen 2023 YLSY bursiyerlerine yönelik "Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri" programına katıldı.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) bursiyerlerine yönelik düzenlenen Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri programına katıldı. Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu programa çok önem verdiğini ifade etti.
Programın yapıldığı salondaki bursiyerlere imrendiğini kaydeden Bakan Tekin, "Yerinizde olmayı her şeyden çok isterdim, gerçekten çok şanslısınız." diye konuştu. Üniversiteden mezun olduktan sonra yurt dışına gitmek için başvurduğunu ancak 28 Şubat sürecinde Millî Eğitim Bakanlığından "Yurt dışına gönderilmeniz uygun görülmemiştir." şeklinde yazı geldiğini anlatan Bakan Tekin, "1416 mağduru" olduğunu söyledi.
Bakan Tekin, 2014 yılında 1416 sayılı Kanun'la ilgili çok sayıda yenilik ve düzenleme yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu:
"MEB 1416 ile ilgili sıkıntılı konular vardı. Başka bir konu da malum FETÖ belası, bir şekilde bursiyer olarak seçilen kişilerle bağlantıya geçerek, bu arkadaşlarımız üzerinde vesayet uygulamaya başlamıştı, böyle bir süreç söz konusuydu. 2013 yılında ben Bakanlıkta müsteşar olunca, kendi tecrübemle ve başımdan geçen olayın da etkisiyle o zamanki bakanımız Sayın Nabıi Avcı'ya, '1416 bursunu revize etmemiz gerekiyor.' dedik. Naci Hoca da inisiyatif verdi, 'Nasıl eksiklikler varsa hazırlayıp yasal düzenlemeye kavuşturalım.' dedi. Teknik değişiklikler yaptık."
Bakan Tekin, yurt dışına giden kişilerin Türkiye ile ilgili bir çalışma yapmasını iyi niyetle karşılamadığını belirterek "Örnek olsun diye, arkadaşımız sosyoloji çalışacak, yurt dışına gidiyor, diyelim ki İngiltere'de 'Türkiye'deki etnik ve dini azınlıklarla ilgili' master, doktora tezi yapıyor. Ben buna karşıyım. Türkiye'de bu kadar akademisyen var, onlar çalışabilirler. Yurt dışına gönderdiğimiz kişinin, bulunduğu üniversitede Türkiye ile ilgili bir çalışma yapmasını ben açıkçası çok iyi niyetli bulmuyorum. O yüzden de gönderdiğimiz o arkadaşlara da 'Yurt dışındayken Türkiye ile ilgili çalışma mümkün olduğunca yapmayacaksınız, siz Türkiye ile ilgili çalışma yapmak üzere gitmiyorsunuz, başka amaçlarla gidiyorsunuz.' şeklinde yaklaşmıştık." ifadelerini kullandı.
Bakan Tekin, bursiyerlere, bakan olarak değil ağabey, akademisyen, hoca olarak baktığını, yaşadıkları problemleri çözmek ve orada bulundukları sürede ülkeye maksimum fayda verecek şekilde yetişmeleri için en iyi imkanları sunma konusunda taahhütlerde bulunduğunu söyledi.
Oryantasyon programı kapsamında, yurt dışındaki eğitimlerle ilgili dikkat çekilmesi gereken konulara ilişkin uzun yıllar yurt dışında kalan kişilerin tecrübelerini aktaracağını belirten Tekin, "İnşallah, sizler sahip olduğunuz nimetlerin, bu büyük imkanın farkına varıp, ona göre kendinizi yetiştirirsiniz. Bu ülkeye borcumuz var hepimizin. Kendinizi iyi yetiştirip, bu ülkeye borcunuzu ifa edersiniz diyorum." ifadelerini kullandı.
"Onların başarıları bizim ülkemize dair hayallerimizi süsleyecek"
Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya da 27 kamu kurumu ve 81 üniversiteden gelen talepler doğrultusunda açılan ilana, 9 bin 309 başvuru yapıldığını, 2 bin 550 adayın sözlü mülakata çağrılmaya hak kazandığını bildirdi.
Kaya, 563 adayın resmî kursiyerlik hakkı elde ettiğini ve dört gün sürecek programla öğrencilerin, donanımlı şekilde yurt dışına uğurlanması için bilim insanlarıyla bir araya getirileceğini belirterek, "Kursiyerlerimiz başarıları sayesinde kazandıkları bu bursla belki de hayatlarının en önemli eşiğini geride bıraktılar. Onların bundan sonraki başarıları ise artık bizim ülkemize dair hayallerimizi süsleyecek." dedi.
Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com
İzmir’de Muhtarlarla Koordinasyon Güçlendi: 49 Bin Başvuruya Çözüm
Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde
Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak
Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi
DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri
Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu
Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor
Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem
İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele
Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı
DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!
ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ
ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI
Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor
CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması
ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ
ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ
Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni
Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı
ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim
Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu
ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim
Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz
Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu
ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE
ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR
İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler
Yükleniyor
LİG TABLOSU
Takım
O
G
M
B
Av
P
1.GALATASARAY A.Ş.
26
20
2
4
44
64
2.FENERBAHÇE A.Ş.
26
16
1
9
30
57
3.TRABZONSPOR A.Ş.
26
17
3
6
23
57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş.
26
14
5
7
17
49
5.GÖZTEPE A.Ş.
26
11
5
10
10
43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ
26
12
8
6
14
42
7.SAMSUNSPOR A.Ş.
26
8
7
11
-2
35
8.KOCAELİSPOR
26
9
11
6
-4
33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.
26
8
9
9
-7
33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.
26
7
10
9
-4
30
11.CORENDON ALANYASPOR
26
5
8
13
-4
28
12.TÜMOSAN KONYASPOR
26
6
11
9
-9
27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ
26
6
13
7
-8
25
14.KASIMPAŞA A.Ş.
26
5
12
9
-14
24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR
26
6
14
6
-18
24
16.İKAS EYÜPSPOR
26
5
14
7
-18
22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR
26
3
12
11
-28
20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK
26
4
17
5
-22
17



