-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Ahmet Taner Kışlalı Güzelbahçe'de anıldı
Ahmet Taner Kışlalı Güzelbahçe'de anıldı
Eski Kültür Bakanı, gazeteci, yazar, akademisyen Prof. Dr. Ahmet Taner katledilişinin 24.yılında Güzelbahçe’de büstü önünde anıldı.
İZMİR (İGFA)- İzmir Güzelbahçe’de Ahmet Taner Kışlalı Kavşağı’ndaki büstü önünde düzenlenen törene CHP önceki dönem milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Güzelbahçeliler katıldı.
Saygı duruşunun ardından söz alan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Görev sürem içerisinde Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Kubilay gibi devrim şehitlerimizi ilçemizin birçok yerinde yaşatmayı başardık. Cumhuriyet değerlerinin ne kadar önemli olduğunu, Cumhuriyetin savunucularının bizim için ne kadar değerli olduğunu bugünlerde bir araya gelerek göstermiş oluyoruz. Orta doğuda savaşın en acımasız yüzünü görüyoruz. Bu savaşın bir an önce bitmesini diliyoruz. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize barış içinde yaşayacağımız bir Cumhuriyet emanet etti. Bu Cumhuriyeti savunmak ve korumak bizim en baştaki görevimiz. Bu görevi de en iyi biçimde yaparak canı pahasına Cumhuriyet değerlerini savunan Ahmet Taner Kışlalı’nın önünde saygıyla eğiliyorum’’ dedi.
Ahmet Taner Kışlalı ile 1970’lerden ölünceye kadar çok güzel bir dostluğa sahip olduklarını belirten CHP önceki dönem Milletvekili Musa Çam, ’’Bu ülkenin yetiştirdiği ender bilim insanı ve akademisyenlerden biriydi. Cumhuriyet Gazetesi’nde yazdığı yazılar nedeniyle gerici cihatçılar tarafından hedef haline getirildi. O dönem ne yazdıysa adım adım ülkemizde gerçekleşti. Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştırılıp bir Ortadoğu ülkesi haline getirilmek isteniyoruz. Ama biz mücadele ederek bu amacın önüne geçeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını da coşkuyla kutlayacağız. Ahmet Taner Kışlalı’yı saygıyla anıyorum’’ dedi.
Ahmet Taner Kışlalı’nın fikirlerini her zaman savunup yaşatacaklarını belirten CHP önceki dönem milletvekili Tacettin Bayır, ’’Ahmet Taner Kışlalı fikirlerini çok güzel özetlemiş. Başkanımız Mustafa İnce de büstüne bu yazıyı eklemiş. Kemalizm geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür. Önünde saygıyla eğiliyorum. Her zaman bu fikirlerin savunucusu olmaya devam edeceğiz’’ dedi.
Konuşmaların ardından, Ahmet Taner Kışlalı’nın anıtına çiçekler bırakıldı.
Tüpraş Aliağa’da Yeniden Gündemde
Aliağa’da 8 Mart Yürüyüşü: Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Sokağa Çıkacak
Aliağa’da Ruhsatsız Yapılara Yıkım Hamlesi
DEM Parti Aliağa’dan Eğitim Politikalarına Eleştiri
Aliağa 2025’te de Dış Ticaretin Lokomotifi Oldu
Girişimde Kadın Enerjisi Programı'nın İkinci Dönemi Başlıyor
Aliağa Esnaf Odası’nda Başkan Değişti: 3 Oy Farkla Yeni Dönem
İzmir’de Kar ve Buzlanmaya Karşı 7/24 Mücadele
Aliağa'da 'Aranan Personel Yetişiyor' Projesi Başladı
DTO Aliağa Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
TÜPRAŞ İşçileri Adil Ücret İçin Direniyor!
ALİAĞA CHP'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ
ALİAĞA'DA ÖN SEÇİM SANDIKLARI MAHALLELERE YAYILDI
Aliağa'da Yangın Mağdurları Çözüm Bekliyor
CHP'DEN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ÇAĞRISI
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan İmamoğlu’na Destek İçin Basın Açıklaması
ALTO’DAN 2025’İN İLK EXCEL EĞİTİMİ
ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA SURİYE'DEKİ ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ
Aliağa Ticaret Odası’ndan 30 Yıl ve Üzeri Üyelere Onur Ödülü Töreni
Uğur Mumcu, Aliağa'da Anıldı
ALTO Üyelerine Aygün OSGB’de İndirim
Ticaretin Kadınları Platformu Adana’da Kadın Girişimcilerle Buluştu
ALTO Üyelerine Doğa Kolejinde İndirim
Kamu Emekçileri İş Bıraktı: Geçinemiyoruz
Başkan Sema Bodur Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu
ALİAĞA’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
AİLE HEKİMLERİ YENİDEN GREVDE
ALİAĞA LİMANLARI, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITIYOR
İzmir Çiğli'den şiddete 'dur' dediler
İzmir Bornova’da yol çalışmaları tam gaz
Yükleniyor



